دوره 7، شماره 30 - ( 1398 )                   جلد 7 شماره 30 صفحات 173-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khajegir A, ganji M, Zolfaghari H, آقاخانی بیژنی م. A Study on the Ritual of Oath Taking in Bakhtiari. CFL 2019; 7 (30) :151-173
URL: http://cfl.modares.ac.ir/article-11-28509-fa.html
خواجه گیر علیرضا، گنجی محسن، ذوالفقاری حسن، آقاخانی بیژنی محمود. پژوهشی دربارۀ آیین سوگند خوردن (وَر) در قوم بختیاری. فرهنگ و ادبیات عامه. 1398; 7 (30) :151-173

URL: http://cfl.modares.ac.ir/article-11-28509-fa.html


1- استادیار گروه ادیان و عرفان تطبیقی دانشگاه شهرکرد
2- دانشگاه شهرکرد
3- تربیت مدرس تهران
4- محقق پسادکتری دانشگاه اصفهان ، aghakhani46@yahoo.com
چکیده:   (4216 مشاهده)
آیین سوگند خوردن از دیرباز تاکنون در فرهنگ و ادب به طریق گوناگون نمود یافته است. در این پژوهش به تحلیل نمود­های آیین سوگند خوردن در قوم بختیاری می­پردازیم. سوگند به آتش، اجاق آتش، تیغۀ آفتاب، آب روان، نان‌ونمک، زمان، جان‌ عزیزان و اموات از مهم‌ترین جلوه­های سوگند خوردن در نزد قوم بختیاری است. اهمیت سوگند خوردن در نزد این قوم، آخرین راهکار برای اثبات درستی کلام و تشخیص درستکار از نادرستکار است. در این پژوهش، ضمن بررسی انواع سوگند در قوم بختیاری، برآنیم تا نمود­های ادبی و جنبه­های اساطیری آن‌ها را تحلیل و بررسی کنیم. این پژوهش به­شکل بنیادی، بر پایه مطالعات کتابخانه­ای ـ میدانی و به­روش تحلیل محتوای کیفی انجام ‌شده است. پس از بررسی منابع گوناگون و تحلیل نمود­های ادبی و اساطیری سوگند خوردن در قوم بختیاری می­توان گفت که بسیاری از نمودهای آیین سوگند خوردن در قوم بختیاری بازماندۀ آیین­های سوگند خوردن در ایران باستان است. همچنین، سوگند به آتش، نان‌ونمک، زمان، آب روان، آفتاب و جان‌ عزیزان از مهم‌ترین و رایج­ترین نمود­های سوگند در نزد این قوم است که جنبه­های ادبی و اساطیری بسیاری دارند. سوگند خوردن در نزد این قوم برای اثبات درستی کلام و تشخیص حق از باطل است.
متن کامل [PDF 396 kb]   (1401 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فرهنگ عامه
دریافت: 1397/10/2 | پذیرش: 1398/11/6 | انتشار: 1398/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.