دوره 8، شماره 31 - ( 1399 )                   جلد 8 شماره 31 صفحات 208-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

meghdari S, Ghomdust Nuri M. A Study on the Attitude and Use of Ritual Poem in Sistani Dialect. CFL 2020; 8 (31) :183-208
مقداری صدیقه سادات، قوم دوست نوری مریم قوم دوست نوری. تحلیل میزان علاقه‌مندی و میزان کاربرد اشعار آیینی در گویش سیستانی. فرهنگ و ادبیات عامه. 1399; 8 (31) :183-208

1- استادیار زبانشناسی همگانی دانشگاه پیام نور ، s_meghdari@pnu.ac.ir
2- کارشناسی ارشد زبانشناسی همگانی دانشگاه پیام نور
در تحقیق حاضر میزان علاقمندی و کاربرد اشعار آیینی در مراسم و سنن مختلف بررسی شده است ، داده های لازم جهت در تحقیق حاضر، میزان علاقه­مندی و کاربرد اشعار آیینی در مراسم و سنن مختلف بررسی شده است. داده­های لازم برای آزمون فرضیه­های تحقیق از طریق یک پرسش­نامۀ محقق­ساخته گردآوری شده است. پرسش­نامۀ طراحی­شده حاوی 26 پرسش بود که میزان علاقه­مندی و کاربرد اشعار سیستانی در آیین­های مختلف را پرسش کرده است. به­منظور بررسی پایایی پرسش­نامه از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. جامعۀ آماری تحقیق تمام افراد بالای 20 سال ساکن شهرستان زابل و روستاهای تابعه است و حجم نمونۀ آماری بر اساس جدول مورگان 384 نفر در نظر گرفته شده است. گفتنی است که نمونه­گیری به­صورت کاملاً تصادفی و ساده صورت گرفت. آمار توصیفی برای بررسی توزیع فراوانی متغیرهای جمعیت­شناختی و آمار استنباطی برای آزمون فرضیه­های تحقیق استفاده شد. برای تحلیل فرضیه­ها از آزمون کای 2 اسکوئر استفاده شد و تمام محاسبات و تحلیل­های آماری از سوی نرم­افزار اس.پی.اس.اس انجام شد. تحلیل­ها نشان داد که مردم به اشعار آیینی علاقه­مند هستند؛ ولی همچون گذشته اشعار آیینی را در مراسم و سنن مختلف به­کار نمی­برند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ادبیات عامه سیستان و بلوچستان
دریافت: 1397/8/14 | پذیرش: 1398/12/6 | انتشار: 1399/12/10