جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای لولو

سیدمهدی دادرس،
دوره ۹، شماره ۳۷ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقالۀ حاضر مطالعه­ای تطبیقی میان شعر عامۀ بختیاری و ادبیات کلاسیک فارسی است که با رویکردی تاریخی می­کوشد سرچشمه­ها و ریشه­های پاره­ای از مضامین شعریِ بختیاری را در شعر کهنِ فارسی شناسایی کند. این مضامین در چند دستۀ اصلی قرار می­گیرند: تصاویر (صور خیال) و توصیفات، باهمایی­ها، تلمیحات تاریخی­ ـ ­ادبی، و رسومی که دستمایۀ مضمون­آفرینی قرار گرفته­اند. وجود این مضامین مشترک، گرچه گاه چیزی جز تصادف و توارُد نیست، اما
به­نظر می­رسد اغلب در گذشتۀ مشترک این اقوام ریشه داشته باشد، زیرا به­دلیل انزوا و دورافتادگیِ اقوام لُر از جریان ادبیات مکتوبِ فارسی، اقتباس و اخذ مستقیم از این ادبیات چندان گسترده نیست؛ هرچند بی­شک برخی مضامین شعر لُری برگرفته از ادب فارسی است. تأثیر ادبیات فارسی را به­وضوح می­توان در تلمیحاتِ اشعار بختیاری به افسانه­های ایرانی، خاصه شاهنامۀ فردوسی، دید. در پایان، با نظر به پیوند عمیق و دیرینۀ ادب پارسی و تازی، مقایسه­ای نیز میان مضامین مشترک در اشعار بختیاری و معلّقات سبع ــ به­منزلۀ نمونه­ای از شعر کهن تازی ــ صورت گرفته است.

صدیقه خدادادزاده، ابوالقاسم رادفر،
دوره ۹، شماره ۳۹ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

ترس­ها و واهمه ­های بی‌نام و بی‌نشان برآمده از دل سیاهی­ها، جهالت­ ها، خرافه ­ها و موهومات، در باور بسیاری از مردم طبقات مختلف جامعۀ بشری امری طبیعی و بدیهی است، و این مهم به‌ویژه در باور عوام شدت بیشتری دارد. در این مقاله کوشیده‌ایم به‌صورت موردی این باورها را در میان مردم استان هرمزگان بررسی و با نمونه‌های رایج آن در بین دیگر اقوام و ملل مقایسه کنیم. داده­ های این پژوهش بیشتر متکی بر یافته‌های میدانی است. لولوهای برآمده از دل سیاهی، بچه‌ترسان‌هایی هستند که برای تأدیب، تنذیر، هشدار، عبرت و سر به راه کردن کودکان به‌اصطلاح ناآرام به‌کار گرفته می‌شود، زیرا کودکان عموما ًدرک درستی از جهان پیرامون خود ندارند، و به‌صورت غریزی و از طریق والدین از طریق همین موهومات و ناشناخته‌ها از ارتکاب هرگونه خشونت و ناآرامی بازداشته می­شوند. در این پژوهش به انواع و اقسام ترس­های القایی از سوی بزرگترها به کودکان در بین مردم استان هرمزگان اشاره می‌شود و سعی بر این است تا نقبی برپایۀ شهودی و علمی دربارۀ برخی از داده‌های بومی هرمزگان بزند و پایه‌ها و پیشینۀ ترس‌های نهادینه‌شدۀ هرمزگانی‌ها را بررسی کند.

دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

استفاده از روش های عددی در حل معادلات دیفرانسیل مستلزم آگاهی از اندازه خطاهای احتمالی است. براوردکننده ی خطا در روش های عددی ابزاری کارامد برای اطمینان از جهت گیری صحیح حل و تخمین دقت نتایج حاصل است. در این مقاله در ابتدا یک براوردکننده خطا در روش بدون شبکه کمینه مربعات گسسته همپوش ۱ ارائه شده است. براوردکننده خطای ارائه شده از نظر است. سپس با استفاده از این براوردکننده CDLS محاسباتی به گونه ایست که به راحتی قابل کاربرد در برنامه های موجود در روش پرداخته شده است. بدین منظور مسائل متعددی در حوزه CDLS خطا به بررسی اثر تعداد نقاط همپوش در نتایج جواب های روش حل شده است. CDLS مکانیک سیالات از نوع هذلولوی به وسیله ی روش

دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، ضریب شدت تنش برای یک ترک نیم‌بیضوی طولی در سطح داخلی یک استوانه جدار ضخیم به‌صورت تحلیلی و عددی تعیین شده است. استوانه به قدر کافی بلند در نظر گرفته شده است و تحت شوک حرارتی غیرفوریه‌ای (هذلولوی) سرمایشی در سطح داخلی به‌طور متقارن محوری قرار دارد. معادلات ترموالاستیسیته حاکم به‌صورت غیرکوپل حل شده‌اند. جواب تحلیلی معادله هدایت گرمایی پس از بی‌بعد سازی با روش جداسازی متغیرها استخراج می‌شود. ضریب شدت تنش برای عمق و گوشه‌های ترک با استفاده از روش تابع وزنی به‌دست می‌آید. نتایج رفتار متفاوت ترک تحت شوک حرارتی هذلولوی نسبت به مدل فوریه را نشان می‌دهد. در زمانهای ابتدایی اعمال شوک حرارتی، ضریب شدت تنش در عمق ترک به‌خصوص برای ترکهای با عمق نسبی کمتر در مدل هذلولوی بطور قابل ملاحظه‌ای بزرگتر از مدل فوریه‌ است. ضریب شدت تنش عمق ترک برای دو مدل در ترکهای نازک‌تر مفدار بیشتری است. در گوشه ترک نیز ضریب شدت تنش برای مدل هذلولوی همیشه بزرگتر از مدل فوریه است. برخلاف بارگذاری مکانیکی، حداکثر ضریب شدت تنش ممکن است در گوشه ترک اتفاق بیفتد. مطابق نتایج، در نظر گرفتن مدل مناسب هدایت گرمایی در طراحی سازه‌ها تحت بارحرارتی گذرا اهمیت ویژه‌ای دارد.

دوره ۲۲، شماره ۱۶۰ - ( ۳-۱۴۰۴ )
چکیده

هدف مطالعه حاضر افزایش کار در زمینه جداسازی میکروارگانیسم‌هایی است که آنزیم‌هایی با کاربردهای عملی، پایداری و صنایع غذایی تولید می‌کنند، با جداسازی و شناسایی سویه‌های باکتری اسید لاکتیک از منابع مختلف، که برخی از آنها حاوی سلولز هستند، که میکروارگانیسم‌ها عمدتاً به آن وابسته هستند. تغذیه و تولیدمثل آنها و در محیطی که در آن یافت می شود وجود دارد و امکان تولید آنزیم سلولاز که یکی از آنزیم های مهم در تجزیه پلی ساکاریدها (سلولز) و تولید مونوساکاریدها و ساده می باشد. قندها این مطالعه شامل جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس از منابع مختلف، خالص سازی، غربالگری، شناسایی و تعیین کارایی آنها در تولید آنزیم سلولاز بود. نتایج نشان داد که ۱۵ جدایه از منابع مختلف از جمله خاک، میوه ها، سبزیجات، ترشیجات، لبنیات و احشاء ماهی زنده به دست آمد. برای جداسازی باکتری های اسید لاکتیک از محیط کشت MRS آگار با گرانول های CaCl۲ ۰,۵% (w / v) استفاده شد که با آزمون های فنوتیپی، بیوشیمیایی و رنگ آمیزی گرم شناسایی شدند. 
دمای بهینه برای تولید ۳۵ درجه سانتی گراد با فعالیت آنزیمی (۴۲۵ / ۳) و فعالیت ویژه (۵۰۲ / ۴)، مقدار pH برابر با ۶ با فعالیت آنزیمی (۴۳۷ / ۳) و فعالیت ویژه (۳۹۹ / ۴)، فعالیت آنزیمی (۴۱۹ / ۳) است. و فعالیت ویژه (۴,۸۰۴)، زمان تخمیر ۷۲ ساعت با راندمان (۳.۰۶۵) و فعالیت ویژه (۴.۳۰۵)، بهترین منبع کربن سلولز با راندمان (۵.۴۴) و بهترین منبع نیتروژن سبوس گندم بود. با راندمان (۳.۶۳۴) و محتوای تلقیح ۵٪ با راندمان (۳.۳۹۹)

صفحه ۱ از ۱