جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای برغمدی
زینب خسروی، بهروز افخمی، کریم حاجی زاده، محسن برغمدی،
دوره ۹، شماره ۳۷ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
کشتی از گذشتههای دیرین رواج داشته و با ابعاد چندگانۀ فرهنگ ایرانی در پیوند بوده است. در این رابطه کشتی، آیین حرکتی و جسمانی بوده است و امروزه در سطح ملی، بومی و محلی انجام میشود. مسئلۀ پژوهش این است که چه اسطورههایی در پس این فعالیت حرکتی ـ آیینی مطرح بوده است؟ هدف پژوهش حاضر این است که با روش تحلیلی اساطیری را که سبب معنادهی، تدوام و ارزش این فعالیت حرکتی بهمنزلۀ آیین در فرهنگ عامۀ ایران طی تاریخ شده است، شرح داده شود. در فرهنگ باستانی، فردی که با نیرویهای مخرب طبیعت به نبرد تن به تن میرفت، به کهنالگوی قهرمان تبدیل میشد که معیشت و امنیت را در جامعه ایجاد میکرد و مردم به او احترام میگذاشتند. این چالش با آنتاگونیست به عرصۀ دشمنان ایران نیز وارد شد و کشتیگرفتن نماد عمل پهلوانانی بود که برای حفظ سرزمینشان و ارزشهای آن به نبرد تن به تن میرفتند، اما آنچه در فرهنگ ایرانی مطرح شد این بود که این پهلوانان که با اعمالشان امنیت و نظم جامعه را برپا میکردند، باید در ابتدا درون خود را از آنتاگونیست پاک کنند و به اختیار به نبرد با سایۀ درون بروند. این کار در جامعۀ ایران به یک ارزش و بنیان اخلاقی برای کهنالگوی قهرمان تبدیل شد و در ناخودآگاه جمعی جامعۀ ایرانی باقی ماند و در جشنوارههای فرهنگ عامه که کشتی بخشی از آن مراسم است، همۀ این ارزشها به شخصیت کشتیگیر فرافکنی میشود و گونهای از هویت و انسجام اجتماعی را شکل میدهد که تماشاگران از خلال آن محبت و خودشکوفایی را دریافت میکنند.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده
امروزه انواع ایمپلنت ها با کاربردهای مختلف، جهت جایگزینی و یا حمایت از یک ساختار زیستی آسیبدیده مورد استفاده قرار میگیرند که از رایجترین آنها میتوان به ایمپلنت های دندانی و ارتوپدی اشاره نمود. با توجه به کاربرد گسترده فولاد زنگ نزن L۳۱۶ در ساخت انواع ایمپلنت ها و بروز ترک و تنش های پسماند طی استفاده از فرآیند ماشین کاری تخلیه الکتریکی برای تولید این محصولات، بکارگیری روش های پرداخت مؤثر و با صرفه اقتصادی نظیر برنیشینگ، بر افزایش خواص سطحی و سازگاری این محصولات با بافت زنده تأثیرگذار است. در این پژوهش، پس از انجام فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی روی سطح نمونه و ساخت ابزار برنیشینگ ساچمه ای، عملیات برنیشینگ با تغییر پارامترهای ورودی و مطابق با آزمایش های طراحی شده با استفاده از نرم افزار مینی تب انجام شد و به این ترتیب، تأثیر متغیرهای نیروی برنیشینگ، سرعت پیشروی و تعداد عبور ابزار، بر خواص زبری سطح، میکروسختی و مقاومت به خوردگی سطح پایانی قطعه کار مورد بررسی قرار گرفت. طی بهینه سازی انجام شده به روش سطح پاسخ، مقدار بهینه برای زبری سطح، میکروسختی و نرخ خوردگی نمونه ها، به ترتیب، ۰/۱۰۸ میکرومتر، ۴۳۵/۳۴ ویکرز و ۱۰۵×۲/۱۸ اهم، بدست آمد که در مقایسه با نمونه شاهد، زبری سطح نمونه ها در حدود ۹۷% کاهش یافته و میکروسختی و مقاومت نمونه ها در برابر خوردگی به ترتیب، در حدود ۲ و ۱۱ برابر افزایش یافته است.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
شبکه راههای ارتباطی بهعنوان یکی مهمترین زیرساختها در توسعهی فعالیتهای گردشگری، رابطه تنگاتنگی میان گردشگری و حملونقل و بهطورکلی در مفهوم دسترسی برقرار میکند. ازاینرو سطحبندی محورهای گردشگری معیاریست برای تعیین اولویت این محورها، همچنین تعیین زیرساختها و تسهیلات گردشگری مورد نیاز و تعدیل نابرابری در بین این محورها متناسب با جاذبههای گردشگری. هدف این پژوهش نیز سطحبندی محورهای گردشگری استان تهران ازنظر خدمات و تسهیلات گردشگری است. روش پژوهش کاربردی بوده و از مدل مثلث سلسله مراتبی فولر برای وزندهی معیارها، همچنین از روش ORESTE برای رتبهبندی محورها استفاده شده است. درنهایت پس از رتبهبندی، این محورها به ۴ سطح از فروبرخوردار تا فرابرخوردار تقسیمبندی شدهاند. نتایج پژوهش حاکی از آن است که محورهای شمالی و غربی استان از خدمات مناسبتری نسبت به محورهای شرق و جنوبشرقی استان برخوردار میباشند؛ درحالیکه محورهای شرق و جنوبشرقی، علیرغم وجود ظرفیتهای قابلتوجه، همچنین مسافت طولانیتر نیازمند خدمات و تسهیلات گردشگری بیشتری میباشند؛ لذا به برنامهریزان و کارشناسان مربوطه توصیه میشود که توسعه این محورها را در اولویت برنامهریزیهای خود قرار دهند.
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
فضا واژهای سیال است که همواره با مکان آمیخته شده است. در نوشتۀ حاضر، با استفاده از روش هرمنوتیک (پدیدارشناسی) فلسفی، تفسیر متفاوتی از مکان- فضا ارائه میکنیم. روششناسیهای موجود بهدلیل سیطرۀ عقلانیت و تفکر مفهومی و متافیزیکی، بهجای اینکه باتوجه به خصوصیات فضا، ازقبیل وجودی و تاریخی بودن، بهدنبال تفسیر واژۀ فضا باشند، بهدنبال تبیین واژۀ فضا هستند. طبق روششناسی حاکم بر پژوهش، کنکاش در دانش فضا با دیالکتیک بهدست میآید؛ نه با علم و منطقی که بهدنبال روابط علی و رابطهای است. طبق یافتهها، فضا پدیداری است که بهواسطۀ هستی خاصش از دیگر پدیدارها به وجود مشابهت بیشتری دارد و بنابراین، فضا اگزیستانسیال (وجودی) است. هایدگر از این فضای اگزیستانسیال برای نخستینبار پرده برمیدارد. با اینکه در نظریۀ تولید فضای لوفور بهطور مستقیم بحث اگزیستانسیال بودن فضا مطرح نمیشود، درواقع سهگانۀ او بدون اگزیستانسیال بودن فضا تحقق نمییابد. درادامه، فضا را بهگونهای پدیدارشناسانه باتوجه به نظریۀ این دو فیلسوف تعدیل کردهایم و در این تعدیل، مکان بهعنوان یکی از اجزای سهگانۀ پیشنهادی با عنوان فضاهای بازنمایی نمود مییابد که حالت بالقوه دارد.